Kaupunginvarikko I

Tutkimuksia varikkorakennusten uudelleenkäytöstä, 2020
TILAAJA OULUN KAUPUNKI

KAUPUNGINVARIKKO KULTTUURIYMPÄRISTÖNÄ

Tässä kehitysideassa kaupunginvarikon keskeiseksi ajatukseksi otettiin kulttuurikäyttö ja liiketilat. Kiinteistön potentiaalia tarkasteltiin avoimin mielin ja pohdittiin minkälaista toimintaa tänne voitaisiin sijoittaa pieninkin investoinnein.

KORJAAMO

Tässä vaihtoehdossa tutkittiin korjaamona toimivan hallirakennuksen mahdollisuuksia julkiseen toimintaan. Käyttötarkoituksena voisi olla esimerkiksi konsertti- ja esiintymistila sekä pienpanimon tuotantotilat.
Hallirakennuksen mahdollisuuksien mukaan säilytettävä teollinen ilme ja rouheus luovat konserttitilalle oman tunnistettavan identiteetin. Korjaamon nosturia voidaan hyödyntää luomalla liikkuva esiintymislava.

KAARIOSA – AUTOHALLI

Vahvan identiteetin omaava, pitkä, kaareva ja käytävämämäinen autohalli voisi luontevasti toimia kauppahallin tyylisenä kauppapaikkana, joka mahdollistaisi useita erilaisia matalankynnyksen liiketiloja. Piha-alue toimii yhtenäisenä terassialueena ja rajaavana osana asuinkortteleista.

Kulttuuripääkaupunkia Asuntomessualueelle?
Varikko mahdollistaa sen perinteitä esille tuovaa toimintaa esiintymistiloista, tanssistudioon, pienpanimoon ja tapbar-toimintaan sekä erityisesti yksinyrittäjien kahviloihin ja myymälöihin.

– Matti Matinheikki twitterissä 24.09.2020